Bu çalışma acil servislerde sanal ve yüz yüze hasta değerlendirmesi durumunda solunum yolu infeksiyonları için antibiyotik reçeteleme açısından fark olup olmadığını karşılaştırmayı amaçlamış. Çalışma sonunda sanal değerlendirmede %58 antibiyotik reçeteleme görülürken, yüz yüze hasta değerlendirmesinde bu oran %43 bulunmuş.
Sinüzit tanısı olan hastalarda antibiyotik reçeteleme oranı ise her iki değerlendirme şeklinde de oldukça yüksek bulunmuş (yüz yüze %95, sanal %91). Sanal değerlendirme antibiyotik reçeteleme ile pozitif ilişkiye sahipmiş (Odds oranı: 1.64, %95 GA: 1.53-1.75). Her iki ortamda da hasta gören 39 hekim arasında yapılan analizde, sanal değerlendirme antibiyotik reçetesi yazma olasılığı yüz yüze bakıma göre 1.71 kat daha yüksekmiş (%95 GA: 1.53-1.90). Bu araştırma, sanal değerlendirmenin yapıldığı platformlarda antibiyotik yönetimine ilişkin müdahalelerin gerekli olduğunu göstermektedir. Yazarlar, sanal platformlardaki hasta değerlendirmelerinde daha yüksek antibiyotik reçeteleme oranının, klinisyenlerden veya sağlık sisteminden ziyade platformun kısıtlamalarından kaynaklandığını öne sürmektedir.
Martinez KA, Deshpande A, Stanley E, Rothberg MB. Antibiotic Prescribing for Respiratory Tract Infections in Urgent Care: A Comparison of In-Person and Virtual Settings. Clin Infect Dis. 2025 Feb 5;80(1):7-13.