Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80’inci yılında saygıyla anıyoruz.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80’inci yılında saygıyla anıyoruz.
Aylık bilimsel toplantılarımız kapsamında 6 Kasım 2018’de 18.00-19.30 arasında Aynalı Geçit Meşrutiyet Caddesi, Avrupa Pasajı, Kat 2 adresinde “İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyolojide Bilimsel Makale ve Projeler” toplantısı yapılıyor. Prof. Dr. Lütfiye MÜLAZIMOĞLU başkanlığında düzenlenecek olan toplantıda Prof. Dr. Önder ERGÖNÜL, “Makale Yazmanın Püf Noktaları”; Prof. Dr. Füsun CAN, “Proje Hazırlamanın Püf Noktaları” konulu sunumlarını yapacaklar. Tüm üyelerimizi bekliyoruz.
Aylık bilimsel toplantılarımız kapsamında 8 Kasım 2018’de 13.00-15.30 arasında Kocaeli Üniversitesi Hastanesi, Konferans Salonu’nda “Erişkin Bağışıklamasında Halk Sağlığı ve İnfeksiyon Hastalıkları Yaklaşımları” Simpozyumu yapılıyor. Prof. Dr. Birsen MUTLU ve Doç. Dr. Çiğdem ÇAĞLAYAN başkanlığında düzenlenecek olan toplantıda Doç. Dr. Çiğdem ÇAĞLAYAN, “Aşıyla Korunulabilen Hastalıklarda Güncel Durum”; Prof. Dr. Muzaffer ESKİOCAK, “Aşılanmada Tereddüt, Aşılanamama, Aşı Karşıtlığı”; Prof. Dr. Necla TÜLEK, “Erişkin Aşılanmada Güncel Öneriler” ve Doç. Dr. Ali ACAR “Hayat Kurtaran Aşılar” konulu sunumlarını yapacaklar. Tüm üyelerimizi bekliyoruz.
Aylık bilimsel toplantılarımız kapsamında 8 Kasım 2018’de 18.30-20.00 arasında Kütahya Hilton Garden Inn’de “Kronik Hepatit C’ye Güncel Yaklaşım” toplantısı yapılıyor. Dr. Öğr. Üyesi Pınar KORKMAZ başkanlığında düzenlenecek olan toplantıda Dr. Öğr. Üyesi Duru MISTANOĞLU-ÖZATAĞ “Kronik Hepatit C ve Ekstrahepatik Manifestasyonlar”, Prof. Dr. Kevser ONBAŞI “Kronik Hepatit C ve Metabolik Hastalıklar”, Dr. Öğr. Üyesi Süleyman COŞGUN “Kronik Hepatit C Tedavisinde Son Durum” konulu sunumlarını yapacaklar. Tüm üyelerimizi bekliyoruz.
Derneğimiz tarafından 13 Kasım 2018 Salı günü Point Hotel Taksim’de Avrupa Antibiyotik Farkındalık Haftası Etkinlikleri çerçevesinde iki panelden oluşan bir simpozyum düzenlenecektir. Antibiyotik direncinde mevcut durumun gözden geçirileceği ve dirençli gram negatif bakterilerin tedavisinde kullanılabilecek alternatiflerin tartışılacağı simpozyuma katılım ücretsiz olup linkteki kayıt formunu doldurmanız gerekli ve yeterlidir.
Bu çalışmada, 1990 ile 2016 yılları arasında Shigella ve enterotoksijenik E. coli (ETEC) ishaline bağlı morbidite ve mortalite oranları araştırılmış. 2016 yılında Shigella her yaşta ishal ölümlerinin ikinci nedeniyken, ETEC sekizinci sırada yer almış (Serbest Erişim).
Khalil IA, Troeger C, Blacker BF, et al. Morbidity and mortality due to Shigella and enterotoxigenic Escherichia coli diarrhoea: the Global Burden of Disease Study 1990-2016. Lancet Infect Dis. 25 Eylül 2018.
Bu çalışmada, triazollerin hematolojik maligniteler ve alojenik hematopoetik kök hücre transplantasyonu (HSCT) olan hastalarda kanıtlanmış invazif küf infeksiyonlarında azalmaya yol açsa da, lokal epidemiyolojik verilerin ve direnç durumlarının göz önünde bulundurularak tedavi planlarının bireyselleştirilmesi gerektiği vurgulanmakta.
Lionakis MS, Lewis RE, Kontoyiannis DP. Breakthrough invasive mold infections in the hematology patient: current concepts and future directions. Clin Infect Dis. 2018; 67(10): 1621-30.
Bu ileriye dönük olgu-kontrol çalışmasında, Çin’de oral kanser hastalarında T. gondii infeksiyonu seroprevalansı araştırılmış. Buna göre 861 kanser hastasındaki antikor pozitifliği %21 iken, kontrol grubunda %8.25 olarak saptanmış. Yazarlar oral kanser hastalarında T. gondiiinfeksiyonunun, kan transfüzyonu öyküsü, evde kedi besleme ve istiridye tüketimiyle ilişkili olduğunu vurgulamaktalar.
Zhou N, Zhang XY, Li YX, Wang L, Wang LL, Cong W. Seroprevalence and risk factors of Toxoplasma gondii infection in oral cancer patients in China: a case–control prospective study. Epidemiol Infect. 2018; 146(15): 1891-5.